Het Centrum voor Complexe Knie Instabiliteit (CCKI) is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met hoog complexe knie problematiek.

 

Complexe knie instabiliteiten worden veroorzaakt door trauma’s waarbij twee, drie of alle vier de ligamenten (banden) in de knie tegelijkertijd scheuren, soms in combinatie met vaat- en of zenuwletsel. Als twee of drie of zelfs alle vier van de ligamenten worden beschadigd, wordt de blessure zeer veel moeilijker te behandelen. Dit complexe knieletsel wordt een multiligamentair knieletsel of knie luxatie genoemd.

 

Binnen het CCKI werken orthopedisch chirurgen en het hele team van de afdeling orthopedie van het Erasmus M.C. en fysiotherapeuten van Spomed zeer nauw samen. Ze zijn allen gespecialiseerd in de opvang, behandeling en revalidatie van deze ernstige orthopedische knieletsels. Door de expertise, ervaring en optimale samenwerking is dit multidisciplinair team in staat hoogwaardige zorg te bieden voor deze patiëntengroep zowel uit de regio Rijnmond als vanuit geheel Nederland.

Het Centrum voor Complexe Knie Instabiliteit is gespecialiseerd in het behandelen van deze knieletsels en is een initiatief van:

Ga hier naar ccki.nl